Ciasto czekoladowe (blaszka o wymiarach ok. 23×33 cm.)4 żółtka (z jajek wielkości L)
1/2 szklanki cukru trzcinowego
120 ml świeżo zaparzonej kawy (1 łyżeczka kawy na 120 ml. wrzątku)
2 łyżki ciemnego lub czarnego kakao
1/3 szklanki oleju
1 szklanka mąki pszennej
1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
6 białek (z jajek wielkości L)
3 łyżki drobnego cukruCiasto makowe
100 g. miękkiego masła
1/2 szklanki cukru pudru
4 jajka (wielkość L)
4 łyżki drobnego cukru
100 g. posiekanych orzechów włoskich
40 g. kandyzowanej skórki pomarańczowejKrem czekoladowy
170 g. śmietanki kremówki 30 %
170 g. miękkiego masła
300 g. masy krówkowej
250 g. mascarponeDodatkowo
poncz
30 g. gorzkiej czekolady startej na wiórki
(1)