Ten tort czekoladowo-kokosowy z filiżanką kawy wydaje się czymś, co mogłabym jeść i jeść, jest taki nierealny, ale prawda jest taka, że nie można zjeść go za dużo, bo jest tak sycący.
Ten tort powstał przy użyciu tortownicy o średnicy 24 cm.
Składniki
Masło: 115 gramów (pokrojone w kostkę)
Kubki: 175 gramów (pokruszone)
Cukier: 50 gramów
Cukier: szczypta
Słodzone wiórki kokosowe: 75 gramów
Czarna czekolada: 250 gramów
Słodzone mleko skondensowane: 250 mililitrów
Orzeszki ziemne: 115 gramów
Wykonanie przepisu
1. Najpierw rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2. Roztopić masło.
3. Okruchy herbatników wymieszać z masłem, cukrem i solą.
4. Uformuj podstawę masy w pożądany kształt.
5. Mąkę kokosową posypać równomiernie na spód biszkoptowy, następnie dodać posiekaną czekoladę.
6. Zalać mlekiem skondensowanym i posypać orzechami.
7. Pieczemy około pół godziny i po upieczeniu pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, najlepiej na noc.Smacznego!