
Ciasto czekoladowe (blaszka o wymiarach ok. 23×33 cm.)4 żółtka (z jajek wielkości L) 1/2 szklanki cukru trzcinowego 120 ml świeżo zaparzonej kawy (1 łyżeczka kawy na 120 ml. wrzątku) 2 łyżki ciemnego lub czarnego kakao 1/3 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 białek (z jajek wielkości L) 3 łyżki drobnego cukruCiasto makowe 100 g. miękkiego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 jajka (wielkość L) 4 łyżki drobnego cukru 100 g. posiekanych orzechów włoskich 40 g. kandyzowanej skórki pomarańczowejKrem czekoladowy 170 g. śmietanki kremówki 30 % 170 g. miękkiego masła 300 g. masy krówkowej 250 g. mascarponeDodatkowo poncz 30 g. gorzkiej czekolady startej na wiórki
(1)
Answering to comment