Makaron z krewetkami w kremowym sosie

2020-10-16 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Makaron z krewetkami w kremowym sosie
Makaron z krewetkami to szybkie i bardzo wyszukane danie serwowane w najlepszych śródziemnomorskich restauracjach. Sugerujemy, aby nie czekać na moment, kiedy uda Ci się odwiedzić Włochy lub Grecję, ale ugotować makaron z krewetkami bezpośrednio w swojej kuchni. W domu makaron z krewetkami nie jest gorszy niż w zagranicznych restauracjach. Zwłaszcza jeśli znasz sekrety gotowania krewetek. A jeśli masz na stanie również kilka przepisów na sosy do makaronu, możesz już pomyśleć o własnej restauracji.

Ta sekcja przedstawia najbardziej udane przepisy na makaron z krewetkami wraz ze zdjęciami i instrukcjami krok po kroku. Powiemy i pokażemy, jak szybko i smacznie ugotować makaron z krewetkami!

Bez zbędnej skromności chcę od razu powiedzieć, że to najsmaczniejszy makaron, jaki kiedykolwiek zrobiłem. Niesamowicie aksamitny sos na bazie ciężkiej śmietany w połączeniu z dobrej jakości krewetkami i makaronem sprawia, że ​​to danie jest po prostu niezapomniane.

Koniecznie spróbuj zrobić makaron z krewetkami w kremowym sosie i zafunduj swojej rodzinie pyszny i obfity obiad. Zapewniam, że rodzina będzie szczęśliwa.

To niesamowite, jak łatwo przygotować w domu wysokiej jakości dania restauracyjne. Jesteśmy pewni, że spodoba ci się to danie i będziesz chciał je ciągle gotować. Makaron z krewetkami to idealne, szybkie i łatwe danie, które możesz przygotować w 20 minut.

Nie jest tajemnicą, że głównym jedzeniem Włochów jest makaron, jedzą go, są gotowi każdego dnia. Szczególnie popularne są makarony z krewetkami z delikatnym sosem śmietanowym. Trzeba wykazać się niezwykłą sztuką kulinarną i pomysłowością, aby za każdym razem przygotować danie w nowy sposób.

Nawet proste danie ze zwykłego makaronu będzie lśniło nowymi kolorami, jeśli zostanie oprawione pysznym sosem. Nic dziwnego, że mówią, że dobry sos to połowa sukcesu. We Włoszech opanowali umiejętność gotowania makaronu w oryginalny sposób, tak, że każda mniej lub bardziej doświadczona gospodyni robi to cudownie. A jeśli dodasz prawdziwy.
Reklama

Parmezan i niektóre aromatyczne zioła, tradycyjne dla tego kraju, dają pyszny i niepowtarzalny bukiet smaków. Wybierz przepis, ugotuj i przez chwilę poczuj się jak gość Włoch, delektując się kolacją z głębi serca.

Istnieje wiele sposobów przygotowania włoskiego makaronu. Pod względem smaku i koloru, jak mówią, nie ma towarzyszy. Jak chcesz - z mięsem, z grzybami, z warzywami. Proponuję ugotować makaron z owocami morza, czyli krewetkami tygryjskie.

Dlaczego tygryjskie? Ponieważ są wyjątkowo smaczne, a stopień ich gotowości można łatwo określić naocznie po zmianie koloru. Makaron okazuje się po prostu doskonały - smaczny i aromatyczny! Sama uwielbiam makaron z owocami morza, więc radzę ugotować go według tego przepisu. Nic skomplikowanego! Wszystko jest proste i niedrogie. Więc zacznijmy.

To takie proste i ma krótką listę składników, ale smakuje jak restauracja. Ten domowy kremowy makaron z krewetkami jest o wiele lepszy niż wyjście na miasto, ponieważ nie jest zbyt słony, jak zwykle podczas posiłków na mieście, a na koniec zwycięskiego posiłku nie dostajesz dużego rachunku!

Chcesz zastąpić wino?
Nie ma problemu! Oto świetny substytut białego wina: po dodaniu śmietanki wyciśnij trochę soku z cytryny do sosu, dodaj do smaku sok z cytryny (około 1/2 średniej cytryny), a następnie dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką. Użyj świeżo wyciśniętego soku z cytryny, nie zagęszczaj.

Porada: ten makaron smakuje równie dobrze następnego dnia! Dodaj odrobinę mleka i podgrzewaj powoli na mniejszym ogniu, aż będzie bardzo ciepły / gorący, ale nie gotuj na wolnym ogniu. Jak w przypadku każdego makaronu alfredo, podgrzewanie na dużym ogniu powoduje oddzielenie się śmietany i rozpuszczenie w maśle.
Zabawne, jak ta odrobina czarnego pieprzu, pietruszki i parmezanu naprawdę dodaje mu pod koniec, co sprawia, że ​​wygląda jak wyśmienita kuchnia. To idealny czas, aby wyciągnąć ręczny młynek do pieprzu, aby wprowadzić odpowiedni nastrój!
Reklama

Ten kremowy makaron z krewetkami przypomina mi moje ulubione danie z Olive Garden. Kremowy sos Alfredo obficie pokrywa soczyste krewetki i makaron. Twoja rodzina będzie nucić przy każdym kęsie i będzie prosić o to raz po raz na obiad. Jeden z naszych ulubionych przepisów na krewetki!

Składniki

    • krewetki duże: 400 gram
    • smietana 20%: 150 gram
    • biała cebula: 1 szt
    • czosnek: 1 ząbek
    • makaron tagliatelle: 200 gram
    • pieczarki: 200 gram
    • sól morska: do smaku
    • mielony czarny pieprz: do smaku
    • chudy olej: 0,5 łyżki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj składniki z listy. Cebulę i czosnek obrać, umyć pod bieżącą wodą, wysuszyć. Zasadniczo można wziąć zwykłą cebulę, po prostu biel nie jest tak ostra i ma lekko słodki smak, dzięki czemu sos jest smaczniejszy.
  2. 2. Krewetki obrać ze skorupki, ogony zostawić dla urody. Pamiętaj, aby wykonać płytkie cięcie na górze na środku i usunąć jelita.
  3. 3. Wyczyść grzyby twardą gąbką kuchenną, aby usunąć pozostałości kompostu.
  4. składniki
  5. 4. Najpierw zagotuj wodę pitną w rondelku lub małym rondelku, dodaj trochę soli, dodaj pastę i zagotuj zgodnie z instrukcją. Podczas gotowania przygotuj sos.
  6. gotujemy makaron
  7. 5. Na patelni rozgrzać niewielką ilość dobrej jakości, bezwonnego oleju roślinnego, włożyć białą cebulę pokrojoną w półpierścienie, smażyć 2-3 minuty do miękkości.
  8. smażymy cebulę
  9. 6. Do lekko usmażonej cebuli dodaj cienko pokrojone pieczarki. Gotuj wszystko razem przez 3-4 minuty.
  10. wkładamy pieczarki
  11. 7. Gdy grzyby są już znacznie zmniejszone, dodać duży ząbek czosnku zmiażdżony grzbietem noża.
  12. dodajemy czosnak
  13. 8. I natychmiast dodaj ogony krewetek do patelni. Gotuj wszystko razem na średnim ogniu przez około minutę.
  14. wkładamy krewetki
  15. 9. Wlej ciężką śmietanę. Muszą całkowicie pokryć wszystkie składniki. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  16. zalewamy śmietaną
  17. 10. Gdy tylko na powierzchni kremu zaczną pojawiać się bąbelki, tak przygotowany makaron przełóż na patelnię z kremowym sosem, delikatnie wymieszaj.
  18. wkładamy makaron
  19. 11. Podzielić na porcje i natychmiast podawać. Makaron z krewetkami w kremowym sosie jest gotowy. Smacznego !
  20. makaron z krewetkami
Makaron orzo z kurczakiem, cukinią i szpinakiem
(1)
Sałatka z makaronem orzo i szpinakiem - na grilla, obiad, kolację lub do pracy
(1)
Spaghetti alla carbonara bez śmietany
(1)