Fantastyczny sposób na przygotowanie makaronu z krewetkami. Każdy kto go jadł prosił o kolejny talerz, bo nie można było mu się oprzeć, dzięki wspaniałemu sosowi śmietanowemu, który jest tu bardzo dobry.
Składniki
pasta: 400 gramów (taka, jaką lubisz)
masło: 150 gramów
krewetki: 200 gramów
czosnek: 2 ząbki
śmietana: 200 mililitrów
sól
basyle
pieprz
twardy ser: 100 gramów
Wykonanie przepisu
1. Najpierw dodajemy makaron do wrzącej, osolonej wody i gotujemy przez minutę krócej niż czas podany na opakowaniu.
2. Podczas gdy makaron się gotuje, na patelni roztopić masło.
3. Do masła dodaj krewetki i posiekany czosnek.
4. Zapiekaj przez około 5 minut, następnie wlej śmietanę, bazylię oraz sól i pieprz (dopraw do smaku). Zapiekać jeszcze przez około 3 minuty.
5. Gdy makaron jest ugotowany, odcedź go i polej przygotowanym sosem krewetkowo-śmietanowym.
6. Wymieszać i każdą porcję posypać startym twardym serem. Smacznego!
7. Patrz: Znalazłam na YouTube podobny przepis (po angielsku), który spodobał się naszej rodzinie. Jeśli jesteście zainteresowani zrobieniem go samodzielnie, załączyłam filmik na końcu tego postu.