Makaron z kremowym sosem grzybowym i śmietankowym serem

2020-04-28 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Makaron z kremowym sosem grzybowym i śmietankowym serem
Myślę, że ciężko jest znaleźć kogoś, kto nie lubi włoskiej kuchni! Oczywiście każda kuchnia jest dobra na swój sposób, ale ja szczególnie lubię włoski. A makaron jest jego obowiązkowym składnikiem, istnieje wiele przepisów w Internecie, a także chcę podzielić się z Tobą jedną z opcji, jak to zrobić. Delikatny kremowy sos grzybowy, uzupełniony stopionym serem i delikatnym aromatem czosnku ... Mmm ... To naprawdę bardzo, bardzo smaczne! Proszę swoich bliskich i daj im przyjemność smaku. ;)

Składniki

    • spaghetti: 130 gram
    • świeże pieczarki: 250 gram
    • krem 10-20%: 200 ml
    • ser śmietankowy: 90 gram 
    • biała cebula: 1
    • czosnek: 2 ząbki
    • sól: do smaku
    • mielony czarny pieprz: 1 gram

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Najpierw zagotuj wodę, sól i dodaj spaghetti (125-150 gr).
  2. 2. Mieszany, wypróbowany na soli i pozostawiony do gotowania przez czas wskazany na opakowaniu.
  3. 3. Nawiasem mówiąc, zanim wrzucisz makaron do durszlaka, wlej go do szklanki wody.
  4. 4. Jeśli sos na końcu wyjdzie trochę gęsty, można go rozcieńczyć tą samą wodą.
  5. 5. Jeśli chcesz, po wrzuceniu makaronu do durszlaka możesz dodać kawałek masła. Osobiście pomijam ten element, aby nie dodawać kalorii.
  6. zgotowane spaghetti
  7. 6. Jak tylko włożyłem wodę, zacząłem kroić grzyby (200-250 gr) i cebulę. Grzyby pokroić w talerze, cebulę - jak chcesz.
  8. posiekane grzyby i cebula
  9. 7. Zawsze smażę grzyby w ten sposób: wlewam je do rozgrzanej suchej patelni, solę i ciągle mieszam. Wkrótce ciecz zacznie się wyróżniać. Po odparowaniu dodaj trochę oleju roślinnego, soli, pieprzu. I wszystko jest smażone aż do ugotowania. W razie potrzeby można dodać wytłoczony czosnek lub ital. zioła.
  10. smażymy grzyby
  11. 8. Po wlaniu kremu i gotuj na małym ogniu przez 3-5 minut. Na koniec dodaj starty ser topiony, wymieszaj i spróbuj soli. Cóż, bardzo smaczny sos jest gotowy! Uwaga: aby zmniejszyć, możesz obejść się bez sera. Ale po raz pierwszy spróbuj wszystkiego na receptę, to tylko smak przyjemności.
  12. wlewamy krem
  13. 9. Teraz możesz dodać spaghetti, wymieszać wszystko (nie będzie to zbyt wygodne, ale możliwe). Jeśli okaże się trochę gęsty, możesz dodać trochę wody, w której spaghetti zostało ugotowane, ale nie przesadzaj. Przykryj i pozwól mu parzyć przez kilka minut.
  14. dodajemy spaghetti i przykrywamy pokrywką
  15. 10. Teraz możesz dodać spaghetti, wymieszać wszystko (nie będzie to zbyt wygodne, ale możliwe). Jeśli okaże się trochę gęsty, możesz dodać trochę wody, w którym spaghetti zostanie usunięte, ale nie przesadzaj. Przykryj i pozwól mu parzyć przez kilka minut.
Sałatka z zupek chińskich i kurczaka
(1)
Lasagne mięsna z brokułami
(1)
Fusilli z pomidorami suszonymi
(1)
Makaron faszerowany z ricottą i szpinakiem
(1)