Kasza gryczana z orzechami włoskimi

2020-03-08 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Kasza gryczana z orzechami włoskimi
Bajeczna kasza z orzechami włoskimi które cudownie podkreślają smak kaszy, zupełnie inny smak, a olej lniany dodani kleistości dla kaszy. 

Składniki

    • kasza gryczana: 1 torebka
    • orzechy włoskie: garść 
    • natki pietruszki: pęczek 
    • olej lniany: 2 łyżki 

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku gotujemy kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. 2. Natkę pietruszki drobno posiekamy.
  3. 3. Następnie garść orzechów włoskich ucieramy w moździerzu na proszek, także możemy zostawić kilka orzechów do dekoracji.
  4. 4. Na zakończenie do miseczki wsypujemy kaszę, orzechy, natkę, dodajemy 2 łyżki oleju lnianego i mieszamy. Smacznego!
Fit sałatka z pieczonej dyni
(1)
Pierogi ze szpinakiem i serem feta
(1)
Faszerowane papryki z bakłażanem, cukinią i marchewką
(1)
Knedle serowe ze śliwkami
(1)
Sałatka z komosą ryżową, pieczonym batatem i serkiem capri
(1)