Kasza gryczana z orzechami włoskimi

2020-03-08 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Kasza gryczana z orzechami włoskimi
Bajeczna kasza z orzechami włoskimi które cudownie podkreślają smak kaszy, zupełnie inny smak, a olej lniany dodani kleistości dla kaszy. 

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • kasza gryczana: 1 torebka
    • orzechy włoskie: garść 
    • natki pietruszki: pęczek 
    • olej lniany: 2 łyżki 

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku gotujemy kaszę zgodnie z opisem na opakowaniu.
  2. 2. Natkę pietruszki drobno posiekamy.
  3. Reklama
  4. 3. Następnie garść orzechów włoskich ucieramy w moździerzu na proszek, także możemy zostawić kilka orzechów do dekoracji.
  5. 4. Na zakończenie do miseczki wsypujemy kaszę, orzechy, natkę, dodajemy 2 łyżki oleju lnianego i mieszamy. Smacznego!
Makaron ryżowy z cukinią
(2)
Zupa fasolowa z ziemniakami
(1)
Falafel i dip z tahini i pieczonego czosnku
(1)
Duszone ziemniaki z fasolą
(1)
Bigos wegetariański
(1)
Chili sin carne - wegetariańska wersja
(1)
Wege burgery - wegetariańskie (bez mięsa)
(2)