Karkówka zapiekana z serem i cebulką

2023-08-01 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Karkówka zapiekana z serem i cebulką
W wielu odsłonach karkówka pojawia się na naszym stole. Karkówka zapiekana z serem i cebulką jest jednym z pomysłów, do których często wracam. Nie wymaga dużo pracy, a jest bardzo smaczna. Może być podany jako codzienny obiad do ziemniaków lub jako większy obiad z pieczywa, ponieważ wygląda tak dobrze. Polecam!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • 80 dag karkówki
    • 1 duża cebula
    • 8 plastrów sera żółtego
    • 8 łyżeczek majonezu
    • sól, pieprz
    • przyprawa typu Vegeta

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Obierz cebulę i pokrój ją w cienkie krążki.
  2. 2. Kroić mięso na 8 równych plastrów.
  3. Reklama
  4. 3. Posyp solą, pieprzem i odrobiną Vegety plastry i umieść je w naczyniu żaroodpornym, które jest wysmarowane olejem.
  5. 4. Połóż łyżeczkę majonezu, krążek cebuli i plaster sera na każdym plastrze.
  6. 5. Rozgrzewaj piekarnik do 1800 stopni Celsjusza przez około czterdzieści minut, aby uzyskać miękkość karkówki.
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym
(1)
Duszone polędwiczki wieprzowe
(1)
Gulasz z szynki z papryką
(1)
Żeberka z Grilla - Miękkie i Soczyste
(1)
Domowy pyszny kebab w domowych chlebkach pita
(1)
Jak długo gotować królika?
(1)