Doskonałe dietetyczne mięso z indyka zyskuje coraz więcej naszych żołądków. I to prawda! Łatwe, zdrowe i smaczne! Istnieje wiele przepisów kulinarnych z tego wspaniałego mięsa, a dziś chcemy podzielić się z wami jednym z nich. Oferujemy gotowanie pieczonej bułki z indyka w piekarniku, gotujemy w folii. Możesz zrobić to z uda lub fileta (piersi).
W naszym przypadku wybraliśmy drugą opcję, czyli zrobimy rolkę z czystego fileta. Nie trzeba z tym bałaganu i spędzać dużo czasu. Kupujemy mięso, oddzielamy odpowiednią ilość, ubijamy, lekko marynujemy w piekarniku. A po 30-40 minutach czeka na nas doskonałe danie mięsne. Ugotujemy pieczoną bułkę z indyka z nadzieniem z papryki i jabłek. Będziemy piec w piekarniku, można go również ugotować w powolnej kuchence.
W razie potrzeby rolkę z indyka można wykonać z następującymi nadzieniami:
- pieczarki marynowane lub smażone;
- twardy ser w postaci osełek lub tarty;
- marynowane ogórki lub suszone pomidory;
- ananasy w puszkach lub świeże;
- śliwki lub suszone morele;
- smażony bekon.