Z polędwicy wieprzowej można zrobić świetne kotlety. Podawać z ugotowanym ryżem, ziemniakami i świeżymi warzywami. Dobrze komponuje się z makaronem.
Doskonała wieprzowina za każdym razem - najlepszy przepis na pieczoną polędwicę wieprzową z masłem czosnkowym - gotowany w bogatym maślanym sosie czosnkowym i pieczony w piekarniku do perfekcji w prostym przepisie, który jest idealny dla początkujących lub doświadczonych domowych kucharzy!
To danie jest gotowe w niecałą godzinę - świetnie nadaje się do przygotowania posiłków na lunch w dni powszednie i tworzy niesamowite resztki dla zdrowego planu żywieniowego z dietą keto lub paleo o niskiej zawartości węglowodanów!
Jednym z moich ulubionych prostych przepisów zawsze była łatwa w pieczeniu polędwiczka wieprzowa - jest obfita, bogata i pyszna, super łatwa do wykonania i taaaaakie pyszna.
Ta wersja to niesamowicie wszechstronna kolacja, która świetnie smakuje z mnóstwem różnych przetworów - i jest świetna sama w sobie, z warzywami, w mieszankach i sałatkach, a nawet kanapkach i wrapach!
Zamierzamy szybko przypalić, a następnie włożyć do piekarnika, gdzie przyprawia do najbardziej niesamowitej przyprawy masłem czosnkowym - robiąc własny sos bezpośrednio na patelni.
Ten obiad jest naturalnie bezglutenowy i bezzbożowy, a także naturalnie niskowęglowodanowy.
Reklama
Podawaj ten obiad ze smażonymi warzywami (te łatwe smażone na patelni broccolini lub ta sałatka z pieczonej fasolki są moimi ulubionymi), lżejszymi frytkami z frytkami lub razem z ryżem kalafiorowym, pilawem ryżowym lub kilkoma załadowanymi frytkami nacho!
Miłośnicy masła czosnkowego - jeszcze więcej tego smaku masła czosnkowego można uzyskać z naszym ulubionym maślanym czosnkowym obiadem z kurczakiem i grzybami, masłem czosnkowym z ogonami homara, a nawet tostami z masłem czosnkowym!
Jeśli chodzi o zalecenia dotyczące przystawek z keto, uwielbiam tę bułkę z szynką i serem, jalapeno poppers lub bajgle z keto.
Jeśli szukasz wersji kotlet schabowy, zapoznaj się z moim przewodnikiem po gotowaniu kotletów schabowych, a także tym przepisem na kotlet schabowy z masłem czosnkowym, który jest super prosty i ulubiony przez całą rodzinę!
Dzięki nowszym wytycznym dotyczącym opieki nad zwierzętami włośnica jest znacznie mniejszym ryzykiem niż kiedyś - a wytyczne USDA dotyczące gotowania wieprzowiny spadły do temperatury wewnętrznej 150 stopni.
Może to wyglądać na odrobinę różowo - różowa wieprzowina nie jest już wskaźnikiem „wypieczenia” lub tego, że wieprzowina jest nie bezpieczna do spożycia.
Pamiętaj, że jeśli sprawdzasz temperaturę gotowanego termometru, możesz mieć pewność, że potrawa jest w pełni ugotowana - nie martwiąc się o jego wypieczenie.
Nie przypalaj ze strachu i nie nadawaj kolacji twardej i suchej!
Jak zamrozić pozostałe mięso?
Aby zamrozić i zjeść później, umieść w plastikowej torbie lub zawiń w plastikową folię i przechowuj w zamrażarce do trzech miesięcy.
Reklama
Staraj się zamrażać w małych partiach - najlepiej zamrażać w pojedynczych porcjach lub takiej ilości, jaka będzie potrzebna do podgrzania.
Jak rozmrozić pozostałe mięso?
Jeśli zamrozisz dużą polędwicę i przejdziesz do rozmrażania i podgrzewania, nie powinieneś później ponownie zamrażać - więc staraj się zamrażać tylko tyle, ile będziesz jeść ponownie podczas podgrzewania w każdej torebce do zamrażarki.
Pozwól zamrożonym resztkom rozmrozić się naturalnie w lodówce przez noc i piecz w temperaturze 350 ° C, owinięte w folię, aż będą gorące, gdy będą gotowe do podania.
Jeśli odgrzewasz z lodówki, piec w temperaturze 350 ° C w torebce foliowej, aż do momentu, gdy rurka będzie gorąca.
Możesz również usmażyć plastry polędwicy wieprzowej na odrobinie masła lub oliwy z oliwek - po prostu gotować na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorące - i podawać.
Wieprzowinę można podgrzać w kuchence mikrofalowej, ale może ona wyschnąć i uczynić mięso twardszym, więc w następnych zdaniach dodam kilka pomysłów, które sprawią, że będzie delikatna, soczysta i pyszna.