Buraczane babeczki z bananem

2020-03-03 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Buraczane babeczki z bananem
Moje ulubione ciasto które jest na bazie oleju ryżowego. Wspaniałe ciasto na śniadanie przy filiżance kawy lub herbaty albo soku! Ciasteczka kuchni Włoskiej!

Składniki

    • ugotowany burak, starty na średnich oczkach: połowę szklanki
    • mąki gryczana: połowę szklanki + 1 czubata łyżka
    • mąki ryżowa: połowę +1 czubata łyżka 
    • mąki ziemniaczana: 2 łyżki 
    • olej ryżowy: 3 łyżki 
    • cukier: 6 łyżek  
    • jajka: 2
    • wiórki kokosowe: 3 łyżki 
    • proszek do pieczenie bez glutenu: 1 płaska łyżeczka 
    • rodzynki: garść 
    • orzechy włoskie: garść 
    • banany: 1 duży 

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku banana obieramy i kroimy w dużą kostkę.
  2. 2. Następnie jajka ucieramy z cukrem, dodajemy olej ryżowy, buraka i mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia - mieszamy dopóki uzyskamy jednolitą masę.
  3. 3. Następnie dodajemy bakalie i ponownie wszystko mieszamy.
  4. 4. Na zakończenie ciasto nakładamy do foremek na babeczki, napełniając około 3/4 formy. Do każdej z nich wkładamy kawałek banana.
  5. 5. Pieczemy w temperaturze około 170 stopni przez około 30 min.
  6. 6. Wybieramy z piekarnika i podajemy. Smacznego!
Buraczane babeczki z bananem
Dyniowe Racuchy z Jabłkami i Żurawiną
(1)
Tarta z kremem budyniowym
(1)
Suflet bananowy
(1)