Brzoskwiniowe ciasto na picie jogurtu

2020-04-23 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Brzoskwiniowe ciasto na picie jogurtu
I wciąż są świeże sezonowe brzoskwinie, piec tak pyszne i pachnące ciasto. Dla lepszego smaku użyłam do testu jogurtu brzoskwiniowego, okazało się bardzo smaczne!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • mąka: 1,5 filiżanki
    • jajka: 3
    • masło: 100 gram
    • brzoskwiniowy jogurt do picia: 1 szklanka
    • cukier: 0,5 szklanki
    • cukier waniliowy: do smaku
    • sól: szczypta 
    • proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    • brzoskwinie: 3

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku ubij masło w temperaturze pokojowej z cukrem i wanilią, dodaj jajka pojedynczo. Następnie dodaj jogurt, ponownie lekko ubij. Użyłam picia jogurtu brzoskwiniowego.
  2. ubijamy masło z cukrem i jogurtem
  3. 2. Wymieszaj mąkę z solą i proszkiem do pieczenia, przesiej, stopniowo dodawaj, mieszając mikserem przy niskich prędkościach.
  4. dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia
    Reklama
  5. 3. Wyłóż naczynie do pieczenia pergaminem (mam nieprzywierający i nie smaruję go), równomiernie rozłóż ciasto, a następnie brzoskwinie pokroić w plasterki. Posyp trochę cukru na wierzchu (około łyżki stołowej).
  6. wykładamy ciasto do naczynia i rozkładamy brzoskwinie
  7. 4. Piec w temperaturze 180 stopni 40-45 minut, gotowość do sprawdzenia za pomocą drewnianego szpikulca. Schłodź gotowe ciasto na ruszcie. Smacznego !
  8. upieczone ciasto brzoskwiniowe
  9. 5. Rada: Więcej przepisów na ciasta znajdziecie: Ciasta.
Sernik z budyniem wg Ewy Wachowicz
(1)
Kokosowe ciasto z kremem i bezą
(3)
Biszkopt z truskawkami i polewą
(1)
Ptasie mleczko na biszkopcie z brzoskwiniami i galaretką
(2)
Budyniowy Torcik Malinowy z Kremem Śmietankowo-Malinowym
(1)
Biszkopt z jabłkami w galaretce wg Aleex
(1)
Sernik śmietankowy w kruchym cieście
(1)
Ciasto z gotową masą makową
(2)
Tort "Leśny mech"
(1)