Żeberka w kapuście kiszonej

2020-07-30 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Żeberka w kapuście kiszonej
Żeberka wieprzowe z kiszoną kapustą są smaczne i pożywne. Kapusta i wieprzowina, dzieląc się swoimi gustami, tworzą doskonałe danie. Wypróbuj, na pewno ci się spodoba!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • cebula: 1 szt
    • żeberka wieprzowego: 600 gram
    • sól, czarny pieprz: do smaku
    • olej roślinny: 1 stołowa łyżka
    • kapusty kiszonej: 1 kg
    • cukru: szczypta
    • wody: 100 ml

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj niezbędne składniki. Umyj, osusz żeberka wieprzowe i pokrój na porcje, włóż do patelni rozgrzanej olejem roślinnym.
  2. przygotowane składniki na żeberka w kapuście kiszonej
  3. 2. Smaż żeberka po obu stronach, aż będą złotobrązowe (około 5-7 minut z każdej strony).
  4. smażymy żeberka
    Reklama
  5. 3. Dodajemy sól i pieprz. Kroimy cebulę w drobno kostki.
  6. dodajemy przyprawy
  7. 4. Smaż żeberka z cebulą, mieszając, przez około 5 minut. Cebula powinna być lekko smażona.
  8. dodajemy cebulę
  9. 5. Kapustę kiszoną, jeśli to pożądane, można lekko umyć solanką, jeśli boisz się, że potrawa okaże się zbyt kwaśna lub słona. Dodaj kiszoną kapustę do smażonych żeber wieprzowych, wymieszaj.
  10. dodajemy cebulę
  11. 6. Dodaj wodę i szczyptę cukru do mięsa i kapusty, przykryj i gotuj na małym ogniu przez 1-1,5 godziny, od czasu do czasu mieszając.
  12. dodajemy kapustę kiszoną
  13. 7. W tym czasie płyn odparuje, a kapusta nabierze pięknego złotego koloru. Mięso na żebrach stanie się miękkie i delikatne.
  14. dodajemy cukier i wodę
  15. 8. Odżywcze i pyszne żeberka wieprzowe duszone z kapustą są podawane na gorąco. Smacznego!
  16. zeberka w kapuście
Wołowina po chińsku: stir-fry z wołowiną i warzywami oraz sosem teriyaki
(1)
Cukinia faszerowana mięsem, ryżem i warzywami
(1)
Schab pieczony w mleku i cebuli
(1)
Kotlety z wątroby królika
(1)