Zakąska na krakersach

2020-05-12 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Zakąska na krakersach
Chcę zaproponować ci przygotowanie się na stół noworoczny, zamiast zwykłych kanapek z czerwonym kawiorem, małych kanapek na krakersach.

Ta przystawka nie tylko wygląda pysznie na stole, ale także bardzo smaczna. Wśród gości będzie popyt! Gotowanie nie zajmuje dużo czasu, co jest dość ważne w wakacyjnym zamieszaniu!

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • serowy krakers (średnica 4 cm): 9 
    • żółtko (gotowane): 1
    • masło (zmiękczone): 60 gram
    • zielonej cebuli: 2
    • czerwony ikra: 3 łyżeczki
    • koper: gałązka
    • sól: do smaku
    • czarny pieprz (mielony): do smaku

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Dodaj masło do żółtka, posiekanych zielonych piór cebuli, soli i czarnego pieprzu.
  2. dodajemy masło do żółtka, pióro cebuli i sól z pieprzem
  3. 2. Zmiel blenderem, aż będzie kremowy. Wstaw do lodówki na 10 minut.
  4. mielimy blenderem
    Reklama
  5. 3. Za pomocą torby na ciasto nałóż uzyskaną masę na krakersy.
  6. masę układamy na krakersy
  7. 4. Rozłóż ikrę na wierzchu.
  8. na wierzchu układamy ikrę
  9. 5. Udekoruj koperkiem.
  10. dekorujemy koperkiem
  11. 6. Smacznego!
  12. przygotowana zakąska na krakersach
Przepis na Arancini - ryżowe kulki risotto z serem
(1)
Rolanda z lawaszu z balikiem
(1)
Tostowe wachlarzyki z pesto - luksusowe na śniadanie
(2)