1. Na początku brzuszek dobrze myjemy wodą i kroimy na plastry grubości około 1 cm. Każdy plaster nakłuwamy widelcem. Każdy plaster delikatnie posypujemy solą zmiękczającą i pocieramy palcami.
2. Robimy marynatę: W tym celu mieszamy olej z pepsi i syropem trzcinowym, po czym dodajemy przyprawy: paprykę ostrą, paprykę słodką, sól, czosnek granulowany, przyprawę do grilla i jarzynek i mieszamy.
Reklama
3. Następnie przygotowany brzuszek wkładamy do miski i lejemy marynatę. Delikatnie mieszamy, aby marynata pokryła każdy kawałek mięsa. Owijamy szczelnie folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na całą jeden dzień.
4. Na zakończenie przed grillowaniem każdy plaster mięsa zawijamy na patyczek.
Po zamarynowaniu boczek grillujemy na rozgrzanym grillu przez około 20 minut, w zależności jaki stopień wypieczenia chcecie. Smacznego !