1. Na początku w małym garnuszku zagotowujemy mleko z cukrem i studzimy. Miękkie masło ubijamy mikserem na najwyższych obrotach na puszystą masę. Stopniowo łyżka po łyżce dodajemy zimne mleko, miksując na najniższych obrotach, aż masa będzie gładka. Na koniec dodajemy mleko w proszku i miksujemy.
2. Następnie masło, nutellę i kakao także miksujemy. Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
3. Na zakończenie pierwszy wafel smarujemy masą z nutelli, przykrywamy drugim waflem, smarujemy masą z mlekiem w proszku, przykrywamy trzecim waflem. Górę ostatniego wafla smarujemy roztopioną czekoladą. Tak przygotowane wafle odstawiamy do lodówki aby masy stężały i kroimy na kwadraty. Smacznego!
Dora
Wyglada owszem ladnie. ale w smaku takie sobie. I musi byc przechowywany lodowce bo sie rozlazi po 2 godz
Reply
Dora
Reply