Jeśli oglądaliście jakikolwiek turecki serial, na pewno zauważyliście, że turecka kultura jedzenia jest bardzo ważna i często podkreślana. Napoje herbaciane z bardzo uroczych szklanek, różne sery, oliwki i oczywiście nigdy bez różnych tureckich ciastek. Muszę przyznać, że jestem fanką tureckich seriali. Sama uwielbiam nieprzewidywalne fabuły i zupełnie niespodziewane zakończenia tureckich seriali. Jako że lubię też gotować, często zwracam uwagę na jedzenie w serialach. I nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała swoich sił w przyrządzeniu tego czy innego przysmaku.
Zawsze chciałam spróbować tego słynnego tureckiego borku. Borek zazwyczaj robi się z mięsem mielonym, ale można go też zrobić z serem lub innym nadzieniem. Będąc w Turcji miałam świetną okazję spróbować borek z mięsem. Smak jest naprawdę niesamowity, a kilka kawałków potrafi zapełnić. Borek może być podawany zarówno jako przystawka, jak i danie główne. Tym razem postanowiłam zapiec borek z serem feta i szpinakiem, bo nigdy wcześniej tego nie próbowałam. I smak nie zawiódł! Był absolutnie przepyszny. Ta wersja borowików jest po prostu idealna na śniadanie lub kolację. Po ostygnięciu można go odgrzać w piekarniku lub w mikrofalówce, a na zimno też jest bardzo smaczny.