
Składniki na Ciasto Biszkoptowe 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 2 szklanki mąki pszennej 30 g budyniu waniliowego w proszku, bez cukru 1 duża łyżeczka proszku do pieczenia 110 ml oleju słonecznikowego + odrobina oleju i bułka tartaSkładniki do nasączenia 3/4 szklanki przegotowanej, wystudzonej wodySkładniki na Krem Budyniowy 300 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy szczypta soli 4 żółtka z dużych jajek 40 g budyniu waniliowego, bez cukru 3 duże łyżki mąki pszennejSkładniki na Bitą Śmietanę i Truskawki w Galaretce 2 łyżki śmietany 18% 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 opakowania cukru waniliowego 2 łyżeczki żelatyny spożywczej (w chłodne dni / zimą można dodać 1 łyżeczkę) 1 śmietanfix 1 galaretka krystaliczna o smaku truskawkowym (użyłam takiej na 500 ml wody, czyli 2 szklanki, przy czym dodałam 1,5 szklanki wody) małe truskawki - świeże / mrożone bez rozmrażania
(2)
Answering to comment