Znowu doba jest dla mnie za krótka. W zeszłym tygodniu od rana do wieczora piekłam kruche ciasteczka na kiermasz dla skautów, którzy zbierają pieniądze na letni obóz. W sumie upiekłam ponad tysiąc ciasteczek. Wszystkie już zostały starannie zapakowane i czekają na niedzielę. Ale na tym nie koniec. Teraz zabrałam się za ciasteczka lukrowane, a na koniec tygodnia zaplanowałam takie wypieki, które długo stać nie mogą czyli cake popsy, babeczki z kremem i ciasta. Mam nadzieję, że pogoda oraz kupujący dopiszą i uda się zebrać potrzebne fundusze.
Oznacza to jednak, że zupełnie nie mam już czasu na gotowanie. W naszym jadłospisie dominują więc szybkie i proste dania. Wczoraj była to pyszna tarta na cieście francuskim ze szparagami, pomidorkami koktajlowymi, świeżą bazylią i kremowym serkiem Apetina pomidory-bazylia. My zajadaliśmy się nią w porze obiadowej, ale to doskonałe danie na spotkanie z przyjaciółmi lub uroczystą kolację.