Nie jestem ani wegetarianinem, ani weganinem, ale czasami po prostu łaknę bezmięsnego posiłku. Czasem dla zabawy, czasem dlatego, że chcę wypróbować stare lub nowe przepisy bez mięsa. I nigdy nie pomyślałabym, że gulasz z chili może być tak smaczny nawet bez mięsa! Tak naprawdę, gdybyście nie przyjrzeli się bardzo uważnie zawartości miski, nie bylibyście w stanie stwierdzić, że gulasz jest wegetariański. Mój mąż nie zorientowałby się, że gulasz z chili jest bezmięsny, gdybym mu nie powiedziała. A gdyby mój mąż nie zauważył, smak jest praktycznie taki sam jak tradycyjnego chili.
Do tego gulaszu z chili użyłam praktycznie wszystkiego, co użyłabym do tradycyjnego chili, z wyjątkiem mielonej wołowiny. Przy okazji można użyć dyni zamiast cukinii i dodać ulubione przyprawy. Zawsze staram się pamiętać, aby przyozdobić gulasz awokado, serem, świeżą pietruszką lub kolendrą, wyciskiem soku z cytryny i, jeśli lubisz, lalką kwaśnej śmietany. Smacznego!
Answering to comment