Duszona kapusta kiszona

2020-04-29 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Duszona kapusta kiszona
Duszona kapusta kiszona jest tradycyjnym cudownym dodatkiem do dań mięsnych, którego kwaśny smak idealnie współgra z mięsem. Ale duszona kapusta kiszona sama w sobie jest doskonałym lekkim daniem z warzyw.

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • kapusta kiszona: 1 kg
    • sól: 1 łyżeczka
    • cukier: 1 łyżeczka
    • cebula: 2-3 szt.
    • tłuszcz: 100 gram
    • lub olej roślinny: 100 gram
    • pasta pomidorowa: 1 łyżka. łyżka
    • nasiona kminku: 0,5 łyżeczki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Produkty do duszonej kapusty przed sobą.
  2. produkty do duszonej kapusty
  3. 2. Obierz i umyj cebulę. Pokroić w kostkę.
  4. pokrojona cebula
    Reklama
  5. 3. Podgrzej patelnię, wlej olej roślinny. Mieszaj cebulę na średnim ogniu przez 2-3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
  6. smażymy cebulę na oleju roślinnym
  7. 4. Kapusta, jeśli to konieczne, umyta. Ostrożnie wykręcać. Wytnij.
  8. wytnieta kapusta
  9. 5. Kapusta kiszona jest dodawana do cebuli.
  10. kiszona kapusta dodajemy do cebuli na patelnie
  11. 6. Następnie dodaj trochę wody, soli i pasta pomidorowa, mieszając, aż będzie miękka (40-50 minut) pod pokrywką.
  12. dodajemy składniki i przykrywamy pokrywką
  13. 7. Następnie dodaj cukier, kminek, przecier pomidorowy.
  14. 8. Aby posmakować duszonej kapusty kiszonej, możesz również umieścić 1-2 stołowe łyżki kwaśnej śmietany.
  15. dodajemy cukier kminek
  16. 9. Duszona kapusta kiszona jest gotowa. Smacznego!
  17. duszona kapusta kiszona
Duszona kapusta z dynią
(3)
Klopsiki z podliwą
(2)
Gulasz z indyka z ziemniakami w piekarniku
(1)
Pyszny wegetariański gulasz z chili
(1)