Pasta ze śledzia i topionego sera z marchewką

2020-06-26 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Pasta ze śledzia i topionego sera z marchewką
Myślę, że wiele starszych pokoleń, które znalazły ZSRR, powinno pamiętać o rozprzestrzenianiu się śledzia. Często gotowano go na świątecznym stole i umieszczano obok mielonego mięsa i oryginalnej przekąski. Śledź w tym czasie był dość słony, często moczono go w wodzie lub mleku lub stosowano w sałatkach i przystawkach, w których sól nie była odczuwalna. Teraz ryba jest lekko osolona i najprawdopodobniej spread powinien zostać skorygowany o sól, ale obiecuję, że nie pozostawi cię obojętnym.

Składniki

    • filet śledziowy: 300 gram
    • masło: 80 gram
    • ser topiony: 100 gramów
    • gotowane marchewki: 70 gram
    • zmielony czarny pieprz: do smaku
    • sól: w zależności od potrzeby

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Chcę od razu powiedzieć, że przepis jest przeznaczony na solone śledzie, jeśli masz solone przetwory, to może musisz dodać trochę więcej masła lub twarogu - co jest bardziej podobne.
  2. 2. Marchewki muszą być wcześniej ugotowane i obrane. Z reguły gotuje się go nie dłużej niż 15 minut.
  3. 3. Kup śledzia od zaufanego sprzedawcy, z całą błyszczącą skórką bez zażółcenia. Należy go oczyścić z wnętrza, głowy, ogona, grzbietu i kości brzucha.
  4. składniki na pasta ze śledzia topionego sera i marchewki
  5. 4. Olej musi być zimny, w przeciwnym razie trudno będzie przejść przez maszynę do mięsa. Marchew, filet śledziowy i ser śmietankowy mielimy przez maszynkę do mięsa z dużym sitkiem w wykładamy wygodnej głębokiej misce.
  6. 5. W żadnym wypadku nie przebijaj zawartości miksera, składniki zmienią się w jednorodną masę, a smak przekąski stanie się niezrozumiały i dziwny.
  7. marchewkę filet śledziowy i ser mielimy przez maszynkę do mięsa
  8. 6. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki. Przystawka powinna wyglądać jak na zdjęciu z małymi kawałkami marchewki, śledzia, sera i masła.
  9. 7. Papryka obficie ze świeżo zmielonym pieprzem. W razie potrzeby spróbuj spróbować soli. Przykryj pojemnik folią spożywczą i włóż przekąskę do lodówki na chwilę, gdy na zimno jest znacznie smaczniejsza.
  10. smażymy składniki
  11. 8. Wytnij kromki białego lub czarnego chleba do stanu tostowego w piekarniku lub na patelni i podawaj rodzinie ze śledziem na lunch.
  12. wycinamy kromki białego chleba do stanu tostowego
  13. 9. Tę przystawkę można bezpiecznie postawić przed gośćmi na stole, jedzą ją z wielką przyjemnością.
  14. 10. Dla miłośników śledzia to prawdziwa gratka. Smacznego!
  15. pasta ze śledzia i topionego sera z marchewką
Rolanda z lawaszu z balikiem
(1)
Przepis na Arancini - ryżowe kulki risotto z serem
(1)
Bruschetta z łososiem i awokado
(1)