Najsmaczniejsze pączki na świecie

2020-04-13 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Najsmaczniejsze pączki na świecie
To najsmaczniejsze pączki ... Zjadłem!

Zrobili to już 2 razy - super! Miękka, prosta, przewiewna, chrupiąca! Możesz włożyć dowolne nadzienie, bardzo mi się podobało z dżemem figowym, a także będzie pyszne ze świeżymi malinami, startymi z cukrem, możesz z budyniem.

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • mleko: 500 ml
    • jajka: 2
    • masło oliwkowe lub margaryna: 125 gram
    • cukier:  2 łyżki. + 1 łyżeczka
    • sól: 1,5 łyżeczki
    • drożdże suszone: 11 gram 
    • ciepła woda: 0,5 łyżki
    • mąka: do tego stopnia, że ​​ciasto nie będzie szczelne, ale też nie będzie lepkie

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Zmieszaj mleko z wodą, trochę podgrzej.
  2. mleko rozgrzana z wodą
  3. 2. Dodaj cały cukier.
  4. dodajemy cukier do rozgrzanego mleka z wodą
    Reklama
  5. 3. ... drożdże
  6. dodajemy drożdże
  7. 4. Wymieszaj i pozwól drożdżom ożyć (15 minut)
  8. 5. Tutaj drożdże „ożyły”, wystarczy.
  9. podjrośnięte drożdże
  10. 6. Teraz dodaj jajko.
  11. dodajemy jajko
  12. 7. Masło oliwkowe (może mieć temperaturę pokojową, może być stopione).
  13. dodajemy masło oliwkowe
  14. 8. Sól.
  15. dodajemy sól
  16. 9. Vanillin (nie ma go w przepisie, ale bardziej mi się podoba). Dokładnie ubij trzepaczką.
  17. dodajemy vanillin
  18. 10. Teraz dodaj mąkę stopniowo i wymieszaj łyżką.
  19. dodajemy mąkę stopniowo mieszając
  20. 11. Rozprowadzamy ciasto na stole i ugniatamy, ugniatamy, dodajemy mąkę. Ciasto nie powinno być bardzo miękkie, ale nie zapchane - średnie. O ile pamiętam, zajęło mi to około 400 gramów mąki, ale mogłem się mylić …
  21. wykładamy ciasto
  22. 12. Przykryj ciasto ręcznikiem i pozostaw na około 1,5 godziny, aż się podwoi.
  23. przykryte ciasto ręcznikiem
  24. 13. Jeśli podwoi się za godzinę, to wystarczy i możesz zacząć gotować pączki.
  25. gotowe ciasto do pączków
  26. 14. Podejdź do ciasta, rozwałkuj warstwę o grubości 1 cm.,
  27. rozwałkowane ciasto
  28. 15. wyciąć średniej wielkości kubki (zrobiłem szklankę i okazały się duże, lepsze niż coś takiego jak szklanka.
  29. wycinamy formy na pączki
  30. 16. i pozwól im się oddalić, aż się podwoją.
  31. podrośnięte formy na pączki
  32. 17. Dobrze jest podgrzać olej roślinny (aby pączki unosiły się w oleju bez dotykania dna) na głębokiej patelni.
  33. smażymy pączki
  34. 18. Smaż je po obu stronach, aż będą złotobrązowe.
  35. smażymy pączki z dwóch stron
  36. 19. Gotowe pączki wykładamy na serwetkach.
  37. gotowe pączki
  38. 20. Podczas gdy następna porcja pączków jest smażona, równolegle rozpocznij gotowe. Podczas smażenia pączki mają biały pasek ciasta, który biegnie dookoła. Wykonaj nacięcie ostrym nożem i włóż nadzienie.
  39. nadzienie dla pączków
  40. 21. Nie musisz się napychać, ale posyp cukrem pudrem, jest również pyszny.
  41. pączki bez nadzienia
  42. 22. Jedz pączki, gdy są gorące! Miłej herbatki!
  43. podajemy pączki
Bezy klasyczne
(1)
Babeczki z masłem orzechowym i dżemem
(1)
Przepis na "Oponki" na drożdżach
(1)
Mleczno-kawowa galaretka
(1)
Rolada kokosowa bez pieczenia
(1)