Kruche ciasto z twarogiem

2020-06-07 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Kruche ciasto z twarogiem
Pyszne ciasto z nadzieniem z twarogu i kruchego ciasta. Jest bardzo podobny do królewskiego sernika, ale ma delikatniejszą większą konsystencję. Można iść podawać śniadanie, popołudniową herbatę lub na stułę, aby napić się herbaty z rodziną i korzystać. Jest bardzo prosty, więc upiecz i delektuj się pysznymi wypiekami.

Składniki

    Dla ciasta:
    • masło: 100 gram
    • cukier: 0,25 szklanki 
    • mąka pszenna: 0,75 szklanki 
    • proszek do pieczenia: 0,5 łyżeczki 
    Do wypełnienia:
    • twarożek: 200 gram
    • cukier: 3 stołowe łyżki 
    • jajka: 2 

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj wszystkie niezbędne składniki do przygotowania kruchego twarogu. Umieść masło wcześniej, aby było miękkie. Włącz piekarnik, aby ogrzać się do temperatury 180 stopni.
  2. produkty na kruche ciasto z twarogiem
  3. 2. Weź naczynie do pieczenia 13 * 20 i wysokość 5 centymetrów, przykryj papierem do pieczenia. Aby to zrobić, wytnij prostokąt bardziej niż kształt. Umieść formę na środku papieru i narysuj ołówek na dole. Wytnij rogi po przekątnej do krawędzi zakreślonego kształtu.
  4. przykrywamy naczynie papierem
  5. 3. Usuń formularz i złóż krawędzie parami wzdłuż zamierzonego dna. Najpierw długości, potem szerokości.
  6. usuwamy formularz i składaki krawędzie
  7. 4. Nasmaruj formę olejem roślinnym, aby papier nie migotał. Włóż formularz papieru, podnieś i przytnij krawędzie.
  8. smarujemy formę olejem roślinnym
  9. 5. Umieść miękkie masło w misce i dodaj cukier. Pokonaj wszystko z dużą prędkością, aż puszyste.
  10. ubijamy cukier z masłem
  11. 6. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszaj. Przesiej do miski z bitym masłem.
  12. łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia
  13. 7. Za pomocą miksera, przy najniższej prędkości, wszystko wymieszaj do drobnego miękiszu. Nie próbuj tego robić ręcznie. Z gorąca rąk masło zaczyna się topić i zamiast małych okruchów pojawiają się grudki, a to nie jest taka sama struktura dla takiego ciasta. Jeśli małe okruchy nie działają, dodaj trochę mąki do pożądanej struktury.
  14. palaczami masy razem ubijając za pomocą miksera
  15. 8. Umyj jajka pod strumieniem ciepłej wody i osusz. W głębokiej misce włóż twarożek, cukier i ubij jajka. Zamiast twarogu możesz użyć masy twarogowej, a następnie nadzienie okaże się jeszcze bardziej delikatne. Albo ubij serek za pomocą miksera na pastowatą masę, albo przetrzyj przez sito.
  16. ubijamy twaróg z cukrem i jajkami
  17. 9. Pokonaj wszystko, aż będzie gładkie. Kolor skrzepu zależy od żółtek. Mam domowe jajka, więc okazał się piękny żółty kolor.
  18. ubijamy całość do gładkości
  19. 10. Wlej 2/3 okruchów mąki do formy i wygładź bez zagęszczania.
  20. wlewamy okruchy mami do formy
  21. 11. Wlać masę twarogową i masę jajeczną.
  22. wlewamy masy
  23. 12. Pokryj masę twarogową pozostałymi okruchami mąki równomierną warstwą.
  24. przykrywamy pozostałymi okruchami mąki
  25. 13. Umieść foremkę do ciasta w gorącym piekarniku i piecz przez 25-35 minut. Wierzch powinien stać się złoty, a powierzchnia ciasta powinna być gęsta i nie drżeć po dotknięciu.
  26. pieczemy kruche ciasto twarogowe
  27. 14. Wyjmij ciasto z piekarnika i całkowicie ostudź. Następnie wyciągnij końce formy i wyjmij ciasto. Wyjmij papier i umieść ciasto na talerzu.
  28. studzimy po upieczeniu kruche ciastoz twarogiem
  29. 15. Pokrój i podawaj z mlekiem, herbatą lub kawą.
  30. ciasto z twarogiem
  31. 16. Smacznego.
  32. kruche ciasto
Kruche ciasto z twarogiem
Kruche ciasto z twarogiem
Kruche ciasto z twarogiem
Ciasto ciepnięte
(1)
Drożdżowe ciasto Cinnamon Roll
(1)
Sernik czekoladowo-kawowy
(1)
Biszkopt z kremem karpatkowym i owocami
(19)
Ciasto Euforia
(1)
Ciasto czekoladowe z orzechami włoskimi
(1)
Tarta z kremem budyniowym
(1)
Pyszne ciasto marchewkowe z migdałami
(1)