Bardzo prosty, ale uwielbiany przez wszystkie dzieci przysmak! Wszyscy rodzice starają się zapewnić dziecku niezapomniane wakacje w dniu swoich urodzin: wymyślają ciekawy program dla dzieci, przygotowują wiele pysznych i pięknych potraw.
Składniki
jabłka: 1 szt
czereśnia: 50 gram
agrest: 50 gram
truskawka: 50 gram
maliny: 50 gram
czerwona porzeczka: 50 gram
biała porzeczka: 50 gram
Wykonanie przepisu
1. Przygotujmy składniki na kanape jagodowo-owocowe: jabłka, truskawki, agrest, wiśnie, maliny, porzeczki. Najważniejsze, że jagody i owoce są jasne i kolorowe. Na życzenie i gust dzieci można zmienić ilość oraz skład owoców i jagód. Owoce i jagody dokładnie umyj, wrzuć do durszlaka lub ręczników papierowych, pozostaw do wyschnięcia.
2. Lepiej jest wziąć twarde jabłko, aby szaszłyki z fruktowy dobrze trzymały się w miąższu przez długi czas. Zamiast jabłka można użyć twardej gruszki, może być oryginalnie zaprojektowana w postaci jeża, wydłużona część gruszki wygląda jak jej nos. Pokrój jabłko na dwie części. Połóż jedną część jabłka z nacięciem na talerzu.
3. Drugą część jabłka pokrój w drobną kostkę, jeśli chcesz, możesz usunąć skórkę z jabłka, aby przysmak był bardziej miękki.
4. Na szaszłykach kładziemy jagody i owoce, naprzemiennie je i zamieniając tak, aby kanapki okazały się kolorowe i oryginalne. Pozostałe owoce i jagody można umieścić wokół połowy jabłka, wypełniając przestrzeń naczynia.
5. Wbij szaszłyki z kanapkami z owocami i jagodami w całą połowę jabłka, pozostawiając między nimi odstęp. Jeśli wakacje są przygotowywane dla dużej liczby dzieci, możesz zrobić kilka z tych słodkich przekąsek. Lepiej jest przygotować taki przysmak bezpośrednio przed podaniem, pozwala to zrobić prostota i szybkość przygotowania takiego deseru. W przeciwnym razie jabłka mogą ciemnieć, a inne owoce i jagody mogą więdnąć i tracić piękny i apetyczny wygląd.
6. Na urodziny dzieci podajemy do stołu deser owocowo-jagodowy. Dzieci na pewno będą zachwycone. Smacznego!
7. Oczywiście wszystkie dzieci uwielbiają słodycze, owoce i jagody, ale te przysmaki powinny być nie tylko smaczne, ale także jasne, kolorowe i ciekawie podane w naczyniu do stołu. Na przykład latem można zrobić bardzo szybką słodką przekąskę dla dzieci w postaci kanapki z jagodami i owocami, stylizując ją na jeża lub jagodową łąkę.