Faszerowane kotlety: takie smaczne, że nie zmogą nawet ostygnąć!
Faszerowane kotlety: takie smaczne, że nie zmogą nawet ostygnąć!
2020-03-08
Autor przepisu
Worldrecipes.pl
„Rimas Narkus” sprawia, że faszerowane kotlety z marynowaną kapustą - idealny wybór dla głodnej rodziny.
Składniki
ulubiony farsz: 1 kilogram
marchewki: 2
cebula: 1
tarty ser
jajka: 1
sól
ulubione przyprawy
mąka
Wykonanie przepisu
1. Rada: Ja te kotlety robię z wieprzowiny i farsz mielę sama, także rekomenduje robię i Wam, bo z kupowanym w sklepie wynik nie bywa taki dobry.
2. Rada: Jeżeli w domu nie macie maszynki do mięsa - w tym wideo możecie widzieć jak prędko zrobić domowy farsz bez nie jakic potrzeb.
3. Na początku do wybranego farszu wbijamy jajko, wkładamy ulubione przyprawy.
4. Do środka używamy starte marchewki, cebula i starty ser.
5. Marchewki i cebulę obsmażamy na patelni, dopóki będą miękkie.
Posypujemy przyprawami.
6. Formujemy kotlety o wybranej wielkości z gotowym środkiem i zapełniamy tartym serem.
7. Obsmażamy kotlety na patelni z dwóch stron, dopóki obsmażą się.
8. Jak już kotlety obsmażają się, wkładamy do rozgrzanego piekarniku i pieczemy około 15-20 minut.
9. Do garnituru „Rimas Narkus” rekomenduje marynowane kapusty z marchewkami, olejem i cebulą, także pieczone ziemniaki, ale możecie wybierać co dla was podoba się. Smacznego!