1. Na początku gotujemy jajka. Obieramy i kroimy w kostkę.
2. Dalej marchewkę, ziemniaki, selera i pietruszkę dokładnie myjemy, nie obieramy i gotujemy. Jak wystygną to obieramy i kroimy w kostkę. W kostkę również kroimy ogórki i obrane jabłko. Także kukurydzę i groszek odsądzamy z zalewy.
Reklama
3. Wszystkie pokrojone składniki, kukurydzę, groszek umieszczamy w misce, dodajemy majonez, musztardę i przyprawy. Mieszamy i kładziemy do lodówki najlepiej na całą noc.
4. Przybraną różyczką gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i brokułem.
5. Serowe miseczki: Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C. Dwie formy do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia usypujemy po 6 kopczyków w znacznej odległości od siebie w 1 formie. Stawimy do piekarnika na około 7 minut, gdy ser się rozpuści wyciągamy z piekarnika. Czekamy minutę, a następnie nakładamy serowe krążki na szklanki odwrócone dnem do góry i formujemy tak aby powstały miseczki z falbanką. Zostawiamy do całkowitego wystygnięcia na kieliszkach.
6. W gotowe miseczki nakładamy sałatkę, dekorujemy brokułem i natką pietruszki. Smacznego !