Tatar z tuńczyka z awokado, mango i sosem z limonki

2023-05-07 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Tatar z tuńczyka z awokado, mango i sosem z limonki
Tym razem dzielę się z Wami przepisem na jedno z moich ulubionych dań. Jest to tatar z tuńczyka z nutą azjatyckich smaków, idealny do dzielenia się i parowania z winami, a nawet szampanami, ponieważ ma kwasowość, słodycz i bogactwo tuńczyka. Ten tatar z sosem z awokado, mango i limonki jest łatwy do przygotowania, więc nie będziesz długo siedział w kuchni i wkrótce możesz cieszyć się kolacją z najbliższymi. :) 

Składniki

    • tuńczyk: 100 gramów
    • Czerwona cebula: 10 gramów
    • Czerwone chili: 5 gramów
    • puree z mango: 10 gramów
    • Sok z limonki: 4 gramy
    • Ocet ryżowy: 8 gramów
    • Soja: 4 gramy
    • Sól
    • awokado: 1
    • Chipsy nori: 1 paczka

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Najpierw pokrój tuńczyka i awokado na małe kwadraty o podobnej wielkości, posiekaj chili i czerwoną cebulę i wymieszaj wszystko razem.
  2. 2. Następnie dodajemy ocet ryżowy i sojowy, sól i dobrze mieszamy.
  3. 3. Osobno wymieszać sok z limonki i puree z mango.
  4. 4. Serwowanie: Na dno talerza dodaj odrobinę sosu z mango i limonki i dodaj tuńczyka, dobrze podrzuć.
  5. 5. Podawać z chipsami nori. Smacznego!
Sałatka z tuńczyka z ryżem jaśminowym
(1)
Makaron z tuńczykiem w sosie pomidorowym
(1)
Makaron z tuńczykiem, brokułem i prażonym słonecznikiem
(1)
Ciasto z tuńczykiem w cieście francuskim
(1)
Makaron z brokułami, pomidorami i tuńczykiem
(1)