Sałatka z makaronem sojowym i koreańską marchewką

2020-06-21 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Sałatka z makaronem sojowym i koreańską marchewką
Funchoza - makaron szklany, który sam w sobie jest absolutnie bez smaku. Ale w połączeniu z innymi składnikami w pełni ujawnia wszystkie aspekty smaku, łatwo wchłaniając smak i aromat towarzyszących składników. Dlatego funchose można nazwać idealnym produktem do sałatek wieloskładnikowych.

Dzisiaj przygotowujemy sałatkę w stylu koreańskim z faszerowaną marchewką. Podobnie jak inne warzywa używamy świeżego ogórka, słodkiej papryki, czerwonej cebuli. Dopraw do smaku olejem i sosem sojowym.

Sałatka jest bardzo soczysta i pachnąca, a także ostra ze względu na koreańską marchewkę.

Składniki

    • koreańskie marchewki: 100 gramów
    • świeży ogórek: 1 szt
    • słodka papryka: 1 szt
    • czerwona cebula: 0,5 szt
    • sos sojowy: 1 łyżka
    • sezam: 1 łyżka
    • olej roślinny: 3 łyżki
    • zielona (pietruszka): 20 gram 
    • sól: do smaku

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Przygotuj produkty z listy.
  2. przygotowane składniki na sałatkę
  3. 2. Umieść grzybicę we wrzącej osolonej wodzie. Gotuj nie dłużej niż 2 minuty, a następnie przenieś do durszlaka. Spryskaj bieżącą zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. Pozwól cieczy całkowicie spłynąć.
  4. gotujemy makaron sojowy
  5. 3. Pokrój długi makaron sojowy nożem na krótsze kawałki.
  6. kroimy makaron sojowy na krótsze kawałki
  7. 4. Pokrój ogórek na paski, połącz z makaronem.
  8. kroimy ogórki na paski i łączymy z makaronem
  9. 5. Obierz paprykę wnętrze nasion. Pokrój go w paski i dodaj do sałatki.
  10. obieramy paprykę oblepiły w paski
  11. 6. Koreańskie marchewki wysuwają się z marynaty, usuwają przyprawy. Jeśli to konieczne, wytnij go, wrzuć do głównej kompozycji.
  12. dodajemy koreańską marchew
  13. 7. Pokrój czerwoną cebulę w cienkie pióra. Opłucz warzywa, posiekaj. Umieść składniki w salaterce.
  14. kroimy cebulę czerwoną i umieszczamy pozostałe warzywa
  15. 8. Dopraw mieszankę sosem sojowym i olejem, posyp solą, wymieszaj.
  16. doprawiamy mieszaninę sosem sojowym i olejem o posypujemy solą
  17. 9. Przechowywać w lodówce sałatkę, a następnie podawać. Posyp go sezamem na wierzchu.
  18. przechowywany w lodówce sałatkę i posypujemy sezamem
  19. 10. Smacznego!
  20. przygotowana sałatka z makaronu sojowego i marchewki koreańskiej
Zielona sałata lodowa z krewetkami
(1)
Sałatka z makaronem orzo i szpinakiem - na grilla, obiad, kolację lub do pracy
(1)
Sałatka z tuńczyka z ryżem jaśminowym
(1)