To danie jest bardzo podobne do nadzienia na ciasto kapustne. Ale ci, którzy gotują ciasta, wiedzą, że nadzienie z kapusty jest często tak pyszne, że należy je traktować jako osobne danie lub dodatek.
Składniki
glowa młodej kapusty: 1 szt
jajka: 6 szt
śmietana 20% tłuszczu: 400 ml
masło 82% tłuszczu: 60 gram
mały pęczek koperku: 1 szt
sól: do smaku
Wykonanie przepisu
1. Przygotuj składniki.
2. Jajka na twardo, obrane ze skórki, posiekane ze średnimi plasterkami.
3. Cienko pokrój kapustę, pokrój na plasterki 2-3 cm, sól i wymieszaj.
4. Rozpuść masło w dużym rondlu, włóż kapustę i wymieszaj. Wlej śmietanę (400 ml), zagotuj, zamknij pokrywkę, gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
5. Otwórz pokrywkę, dodaj jajka, wymieszaj i odparuj nadmiar płynu.