Sałatka z fasolą, jajkami i szynką - to danie, które można zrobić przy minimalnym wysiłku zarówno zimą, jak i wiosną. Wiesz co mam na myśli? Myślę, że każdy ma przepisy, które są bardziej związane z zimną porą roku, i są takie, które jedzą głównie wiosną i latem. Naprawdę uwielbiam sałatki fasolowe (ale co za grzech ukryć, po prostu kocham fasolę!), I przygotowuję je z szerokiej gamy kombinacji produktów. Ale zdecydowaną większość przepisów na fasolę w puszkach wciąż w jakiś sposób zimuję - ciężką, satysfakcjonującą. Można to zrobić w ten sposób lub inaczej, jeśli dodasz świeży ogórek i WIELE WIELU pietruszki do trzech głównych składników.
Dużo świeżych ziół - to bardzo ważne! W rzeczywistości nawet bez ogórka oszukują zmysły, przenosząc nas z zimowych mrozów na wiosenną łąkę. Ale w przypadku sałatki z ogórka „fasolka - jajka - szynka” jest również subiektywnie postrzegana jako lżejsza pod względem kalorii, jest to tak interesujący paradoks. To oczywiście oszustwo kubków smakowych - dzięki fasoli, jajkom i szynce, obfitej sałatce, kalorie z niej nie zniknęły! Ale świeżość ogórka wraz z natką pietruszki nie pozwala tego odczuć. Ogólnie rzecz biorąc, dietetycy i odchudzanie, bądźcie ostrożni! Możesz wypróbować obie opcje, a dziś przygotuję „lekką wersję”.