1. Na początku w garnku umieszczamy wodę z masłem i solą. Gotujemy. Mąkę przesiewamy przez sitko. Następnie zmniejszamy ogień i na wrzątek jednym ruchem wsypujemy mąkę. Mieszamy energicznie, aż ciasto utrze się na gładką masę i będzie odchodzić od ścianek garnka i studzimy.
2. Następnie zimne ciasto miksujemy na najszybszych obrotach miksera z jajkami, które dodajemy stopniowo po jednym. Przekładamy do szprycy do dekorowania ciast. Przygotowujemy kawałek papieru do pieczenia, który należy smarujemy olejem. Na tak przygotowany papier wyciskamy koła z ciasta, ja wyciskałam po 2-3 warstwy, wtedy pączusie będą wyższe.
3. Dalej papier z pączkami delikatnie przenosimy na rozgrzany olej, zsuwamy z papieru. Smażymy na rozgrzanym oleju, przez kilka minut z każdej strony, aż do delikatnego zrumienia.
4. Na zakończenie cukier puder trzemy z wodą i sokiem. Pączki maczamy w lukrze i odkładamy do przeschnięcia. Smacznego !