Adżika z pomidorów i jabłek

2020-05-19 Autor przepisu Worldrecipes.eu

Adżika z pomidorów i jabłek
W tym roku ugotowałem kilka rodzajów adjika. Jednym z nich jest adjika z pomidorów i jabłek. Z adjika gotuję wiele dań mięsnych, a także dodaję do smażonego barszczu i po prostu serwuję je z dodatkami. Z reguły adjika kończy się na wczesnym etapie mojego życia i zaczynam kupować wszelkiego rodzaju sosy w sklepie, aby wzbogacić smak potraw. Mam nadzieję, że ten sezon wystarczy mi na dłuższy okres.

Registered i zalogowani użytkownicy widzą mniej reklam.

Składniki

    • pomidory: 500 gram
    • jabłka: 150 gram
    • bułgarska papryka: 150 gram
    • czosnek: 30 gram
    • ostra papryka: 2 szt 
    • cukier: 1 łyżka
    • sól: 1,5 łyżeczki
    • olej słonecznikowy: 4 łyżki

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Aby przygotować adjika, musisz umyć wszystkie warzywa i jabłka. Pokrój jabłka, rdzeń i obierz paprykę, posiekaj paprykę i usuń nasiona, blanszuj pomidory i obierz, obierz czosnek.
  2. 2. Zmiel wszystkie warzywa za pomocą miksera, a jeszcze lepiej, użyj maszynki do mięsa, jeśli taka istnieje.
  3. mielimy wszystkie warzywa za pomocą miksera
    Reklama
  4. 3. Wlać olej słonecznikowy do dna grubościennej patelni i dodać masę roślinną. Wlać sól i cukier na patelnię, wymieszać drewnianą łyżką.
  5. wlewamy olej słonecznikowy, sól j cukier
  6. 4. Postaw patelnię z przymusem na ogniu i gotuj przez pół godziny mieszając łyżką, aby przymocować nie przymocować.
  7. gotujemy całość coraz mieszając
  8. 5. Wcześniej sterylizuj puszki i pokrywki. Adjika jest wygodniejsza do zbioru w małych pojemnikach. Wlej gorącą przymilkę do puszek i szczelnie zamknij. Odwróć się i zawiń, aż ostygnie.
  9. zapełniamy banki i obracamy
  10. 6. Pyszne przygotowania!
  11. przygotowana adżika z pomidorów i jabłek
Wołowina po chińsku: stir-fry z wołowiną i warzywami oraz sosem teriyaki
(1)
Sos z cukinii na zimę do mięs i makaronu
(5)
Sos Pomidorowy, Meksykański z cukinią
(1)
Sos kurkowy
(1)
Sos pomidorowy bez octu
(1)
Majonez z awokado
(2)