Sos pasujący do wielu przekąsek, sałatek, makaronów, kanapek i innych potraw. Ten dressing jest idealny do dłuższego użytku, więc możesz zostawić go szczelnie zamkniętego w lodówce na kilka tygodni. Naprawdę warto mieć go pod ręką zawsze, gdy potrzebujesz doprawić jakieś danie - uwierz mi, że zawsze jest bardzo przydatny. Jest szczególnie świetny dla miłośników sałatek - sprawi, że każda stara sałatka będzie wyglądała pysznie.
Przy okazji, możesz zmieniać składniki dressingu, aby dostosować go do swoich upodobań. Możesz dodać inne przyprawy niż w moim przepisie, ale oczywiście smak będzie nieco inny, więc proponuję najpierw spróbować wymieszać wybrane przyprawy z dressingiem w małej miseczce, aby sprawdzić, czy podoba Ci się to połączenie. Dostosuj też grubość sosu, używając mleka lub jogurtu. Możesz również użyć zwykłego jogurtu naturalnego, który sprawi, że sos będzie bardziej płynny.
Podane powyżej ilości składników dają ~700 mililitrów sosu.