Sałatka z selera z jajkami, kukurydzą, szynką i piklami

2024-07-02 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Sałatka z selera z jajkami, kukurydzą, szynką i piklami
Odkryj nowy sposób na sałatkę, który zaskoczy Twoich gości nie tylko smakiem, ale i oryginalną formą podania. Sałatka z selera z jajkami, kukurydzą, szynką i piklami to połączenie chrupkości, słodyczy i świeżości, idealne na każdą okazję. Seler konserwowy to źródło błonnika, który wspiera trawienie, a dodatek jajek dostarcza pełnowartościowego białka, co czyni tę sałatkę zarówno zdrową, jak i sycącą.

Kaloryczność: 

Całkowita kaloryczność sałatki to około 1200 kcal, co daje około 200 kcal na porcję, zakładając sześć porcji.

Ta sałatka to świetny wybór na pikniki i przyjęcia, gdzie zaskoczy gości swoją formą i doskonałym smakiem.

Składniki

    • Seler konserwowy: 2 słoiki
    • Jajka: 3 sztuki
    • Ogórki kiszone: 3 sztuki
    • Cebula: 1 sztuka
    • Kukurydza konserwowa: pół puszki
    • Szynka: 10 dużych plasterków
    • Sól, majonez: do smaku

    Wykonanie przepisu

  1. 1. Jajka ugotuj na twardo, a następnie pokrój w kostkę.
  2. 2. Pokrój seler, ogórki i cebulę, dodaj do jajek.
  3. 3. Wmieszaj kukurydzę, sól i majonez, dobrze wymieszaj składniki.
  4. 4. Formuj rożki z plasterków szynki, wypełnij sałatką. Alternatywnie, szynkę pokrój w kostkę i wymieszaj bezpośrednio z sałatką.
Sałatka śledziowa z buraczkami, ziemniakami i serem
(2)
Sałatka z kurczakiem, mixem kasz i fetą
(1)
Sałatka Gyros z makaronem
(1)