Pożywna i szybka w przygotowaniu sałatka. Składniki także są tanie. Według mnie takie jak ta mają być sałatki. Zamiast sosu majonezowo-jogurtowego możecie polać sosem vinegrette - też będzie bardzo smacznie.
Składniki
duża kapusta pekińska: ¼
szynka konserwowa: 25 dag
kukurydza: 0,5 puszki
czerwona papryka: 1 strąk (może być i konserwowa)
szczypiorek: pęczek
sól
pieprz
majonez: 3 łyżki
jogurt naturalny: 1 łyżka
drobny makaron: 1,5 garści
Wykonanie przepisu
1. Na początku z kapusty odkroić części liściaste, i poszatkować.
2. Następnie makaron gotować do miękkości, odcedzić i schłodzić.
3. Dalej kukurydzę odsączyć z puszki.
4. Szczypiorek posiekać.
5. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
6. Paprykę pokroić w paseczki.
7. Na zakończenie wszystko wymieszać ze sobą, doprawić i wymieszać z sosem majonezowo - jogurtowym. Smacznego !