Sałatka z makaronem, szynką i kapustą pekińską

2020-03-23 Autor przepisu Worldrecipes.pl

Sałatka z makaronem, szynką i kapustą pekińską
Pożywna i szybka w przygotowaniu sałatka. Składniki także są tanie. Według mnie takie jak ta mają być sałatki. Zamiast sosu majonezowo-jogurtowego możecie polać sosem vinegrette - też będzie bardzo smacznie.

Składniki

    • duża kapusta pekińska: ¼
    • szynka konserwowa: 25 dag
    • kukurydza: 0,5 puszki
    • czerwona papryka: 1 strąk (może być i konserwowa)
    • szczypiorek: pęczek 
    • sól
    • pieprz
    • majonez: 3 łyżki
    • jogurt naturalny: 1 łyżka
    • drobny makaron: 1,5 garści


    Wykonanie przepisu

  1. 1. Na początku z kapusty odkroić części liściaste, i poszatkować.
  2. 2. Następnie makaron gotować do miękkości, odcedzić i schłodzić.
  3. 3. Dalej kukurydzę odsączyć z puszki.
  4. 4. Szczypiorek posiekać.
  5. 5. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę.
  6. 6. Paprykę pokroić w paseczki.
  7. 7. Na zakończenie wszystko wymieszać ze sobą, doprawić i wymieszać z sosem majonezowo - jogurtowym. Smacznego !
Sos miodowo musztardowy do sałatek
(2)
Sałatka śledziowa z buraczkami, ziemniakami i serem
(2)
Sałatka grecka z serem feta i sałatą lodową
(1)
Sałatka z pora
(2)
Błyskawiczna, kolorowa sałatka meksykańska
(1)