Jedna z naszych ulubionych sałatek - śledziowa sałatka. Czasami dodajemy ugotowane na twardo jajko, ale możecie i nie dodawać - w dwóch wersjach jest bardzo smaczna !
Składniki
Matiasy w oleju: 5 płatów
ziemniaki: 4 średnie ugotowane w łupinkach
ogórki: 4 średnie kiszone
cebula: 1
jajka: 2 ugotowane na twardo
sól
pieprz
majonez: 4 łyżki
siekany szczypiorek
Wykonanie przepisu
1. Na początku ziemniaki obieramy z łupinek, kroimy w kosteczkę.
2. Następnie ogórki również kroimy w drobna kostkę.
3. Dalej śledzie kroimy w wąziutkie dzwonka.
4. Szczypiorek siekamy.
5. Jajka siekamy.
6. Na zakończenie doprawiamy, mieszamy, dodajemy majonez i ponownie mieszamy. Z wierzchu posypujemy posiekany szczypiorek. Smacznego !